Litteraturens hus, Uppsala

Länk till info om evenemangen i huset finns här

Välkommen till Litteraturens hus, beläget på Vattugränd 2 i Uppsala invid Fyrisån i Kulturkvarteret Walmstedtska på Sysslomansgatan 1. Här har flera olika sällskap offentliga och slutna evenemang. Några av dem är Uppsala författarsällskap, Litteraturcentrum och Mellansveriges frilansjournalister.

Vidare är huset öppet för författare som anordnar boksläpp på egen hand, föreningar och bokcirklar. All slags verksamhet som sysslar med litteratur enligt kommunens riktlinjer om demokrati. Några av de som vistas och har vistats i huset är Svenska Pen, Afrikansk bokcirkel, Bokcirkeln Böcker & bubbel, Jan Fridegårdsällskapet, Tidskriften Roten, Tidskriften Clarté, Uppsala Internationella Litteraturfestival och Litteraturfestivalen Ordsprak.

I huset finns skrivarplatser, mötesrum, Uppsala författarsällskaps referensbibliotek och en salong för författarsamtal.

Uppsala författarsällskap har fått i uppgift av Uppsala kommun att driva Litteraturens hus. Styrelsen har till detta utsett två koordinatorer. De ska samordna alla aktörers önskemål i Litteraturens hus, få det och Kulturkvarteret Walmstedtska att leva tillsammans med samordnaren för kvarteret, Uppsala konstnärsklubb och Upplandsmuseet.

Länk till alla offentliga evenemang finns här