Styrelse

Ordförande: Magnus Dahlerus. kritiker, poet (publicerad bland annat i BLM, Stockholms tunnelbana, Provins, Biz & Art, Sveriges radio i P1 och P3). Konstnärlig ledare och regissör på Teater Blanca.
(Kassör tillsammans med Jörgen Mattlar)

Kassör: Jörgen Mattlar. Poet. Har givit ut tre diktsamlingar. Mot pol, 2004. Någon viskar ditt namn, 2011. Att vända sig bort, 2017.

 

 

Sekreterare: Marta Ronne. Filosofie doktor och forskare i litteraturvetenskap, har undervisat vid olika svenska lärosäten samt vid flera tillfällen varit gästlärare vid Groningen universitet i Nederländerna. För närvarande verkar hon som litteraturkritiker och kulturskribent i dagspress. Tecknare och illustratör (besök gärna websidan ergo.ronne.se!), Uppsalaguide med inriktning på studenthistoria och grundare av Kvinnohistoriska rundvandringar i Uppsala (www.rundvandringar.ronne.se). Medlem i juryn för Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris (International Writers’ Stage Award). På fritiden, i den mån den finns, är hon passionerad blomsterkreatör och trädgårdsälskare. Ibland, men numera ganska sällan, skriver hon något på sin blogg, marta.ronne.se.

Danny Wattin. Författare. Har givit ut tre romaner en novellsamling och en barnbok. Bibliografi:
Historiegeneratorn, 2018. Herr Isakowitz skatt, 2014.
Ursäkta, men din själ dog nyss, 2009. Vi ses i öknen, 2007. Stockholmssägner, 2006.

Lotta Eriksson. Fil. Kand med bl.a. litteraturvetenskap, har jobbat med film, multimedia och trycksaker. Numera frilansjournalist, grafisk formgivare och barnboksförfattare. Skriver om den vilda Tant Skateboard och gör författarbesök i förskola och lågstadiet iklädd full tantutrustning.

Inger Norberg. Fil.mag. Universitetsstudier i urval: svenska, nordiska språk, tyska, geografi, Afrikas geografi, religion, konst, Lärarhögskolan i Uppsala, ämneslärarutbildning Högstadielärare och dramapedagog1969-1993. Litteraturpedagogtjänst på Svenska barnboksinstitutet i Stockholm 1994-2003. Föreläsningsverksamhet i Sverige, Norge, Danmark och tysktalande länder 2003-2008. Läromedel och lärarhandledningar (i skönlitterärt arbete) för Almqvist & Wiksell och Bibliotekstjänst i Lund, annan facklitteratur, egen spalt i Barnboken, en reseskildring, bygdespel, skönlitterärt för barn, ungdomar och vuxna. Anordnat ett stort antal större konferenser och utställningar för Svenska barnboksinstitutet, Kungl. biblioteket i Stockholm, Uppsala universitet och för SCBWI i Karlstad. Varit vice svensk regional adviser för SCBWI, en sammanslutning av författare, illustratörer och översättare och ett världsomfattande nätverk. Arbetat med läsfrämjande verksamhet och rest över hela landet för bl.a. Läs 2000!, Läsrörelsen och Bokjuryn. Har gått fem författarkurser på Medlefors folkhögskola och suttit i ledningen av författarkurser på Biskops Arnö under tre somrar. Delägare och arbetande förläggare i det nordiska bokförlaget Fimafeng under några år.

Torhild Elisabet Sandberg. Vetenskapsjournalist och konstkritiker. Jag arbetar deltid som informatör på Uppsala universitet. Författare till bokserien ”Petras bilder” i fyra delar: Flickan i blått, Pojken med örnen, Klockan som rinner och Den flygande hästen. Hösten 2019 kom det femte och sista del, om samtidskonst. Bokserien stöds av Kulturrådet.