Styrelse 2023

Foto: Fredrik Sederholm
 

Ordförande: Magnus Dahlerus. kritiker, poet (publicerad bland annat i BLM, Stockholms tunnelbana, Provins, Biz & Art, Sveriges radio i P1 och P3). Konstnärlig ledare och regissör på Teater Blanca.
 (Kassör tillsammans med Jörgen Mattlar)

Foto: Emma-Sofia Olsson

Anna Kåver. Anna Kåver är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, handledare och författare. Hon har varit verksam i drygt fyrtio år och länge arbetat med forskning och behandlingsutveckling för suicidala, självskadande patienter med emotionell instabilitet, EIPS (Borderline personlighetssyndrom). Hon är verksam i privat mottagning med psykoterapi, samt handleder och undervisar på universitetets psykologprogram och i psykiatrin. Hon har skrivit 10 böcker, både facklitteratur och populärvetenskap, inom området psykologi och psykoterapi. Hon har även skrivit en barn- och ungdomsroman.

Kassör: Jörgen Mattlar. Poet. Har givit ut tre diktsamlingar. Mot pol, 2004. Någon viskar ditt namn, 2011. Att vända sig bort, 2017.

Isabel Petrini. Psykolog. Har skrivit tre böcker utgivna på Natur & Kultur: Krig, tortyr och flykt (tillsammans med Niklas Möller och Ulf Gustavsson), XBT: Existentiell Beteendeterapi – Livet, döden och Skinner (tillsammans med Niklas Möller) och När livet svänger – för föräldrar till barn och unga med diabetes typ 1 (tillsammans med Mimmie Willebrand). Är verksam som psykolog på Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Uppsala.

Torhild Elisabet Sandberg. Vetenskapsjournalist och konstkritiker. Arbetar som kommunikatör på Uppsala universitet/Nationellt centrum för kvinnofrid. Författare till bokserien ”Petras bilder” i fem delar: Flickan i blått, Pojken med örnen, Klockan som rinner, Den flygande hästen och Här. Hand. Häller. Hösten 2019 kom den femte och sista delen, om samtidskonst. Bokserien stöds av Kulturrådet. Torhild Elisabet Sandberg har fått flera arbetsstipendium från Författarfonden.

Danny Wattin. Fotograf Anna-Lena Ahlström.

Danny Wattin. Författare. Har givit ut tre romaner en novellsamling och en barnbok.
Bibliografi: Historiegeneratorn, 2018. Herr Isakowitz skatt, 2014.
Ursäkta, men din själ dog nyss, 2009. Vi ses i öknen, 2007. Stockholmssägner, 2006.

Foto: Sara Runarsdotter

Beata Arnborg, författare och journalist. Jag har tidigare arbetat på Svenska Dagbladet och varit redaktör för Författaren,Författarförbundets tidskrift.  Boken Irland, tidernas ö  kom ut 1993. Jag har givit ut biografier över Vivi Täckholm (2008), Barbro Alving (2010), Kerstin Thorvall (2013) och Zarah Leander (2017). I april 2023 utkommer Ha förtroende för solen – Berättelsen om kvinnorna på Agnhammar.

Tidigare styrelseledamot av Minerva, författarförbundets facklitterära sektion